The Ward

Kristen (Amber Ward) er en ung kvinde, der sætter ild til et forladt hus, men hun kan ikke huske hvorfor eller noget som helst andet, så hun bliver indlagt på en lukket anstalt, og her bliver ondt værre, da det viser sig at hospitalet er hjemsøgt.

The Ward er instrueret af John Carpenter, og det var hans første film siden Ghosts of Mars i 2001. Om den 9 år lange pause har han selv fortalt, at han var udbrændt og havde mistet interessen for filmisk historiefortælling. I mellemtiden havde han instrueret to episoder til TV-serien Masters of Horror, og den mindede ham om, hvorfor han blev forelsket i håndværket i sin tid. Da manuskriptet til The Ward landede på hans bord, var han klar til et comeback.

Håndværket fejler intet. Det er en veludført og tilpas underholdende slasher-film med en slutning, der forsøger at feje benene væk under dig. Desværre havde jeg mere eller mindre gættet den allerede, fordi den mindede mig om andre lignende film. Så jeg er en anelse undervældet. Hvis Carpenter havde lavet filmen i 70’erne eller 80’erne, havde den været frisk og original. Men nu kommer den lidt på bagkant. Så den fejler egentlig ikke noget, og den har forsøgt at finde sin wow-faktor. Det er bare ikke lykkedes.

PS. I skrivende stund er The Ward den seneste film, Carpenter har instrueret, så han er i gang med endnu en lang pause. Han puslede med en filmatisering af tegneserien Darkchylde, men den gik tilsyneladende i vasken. Han var involveret i den seneste Halloween som producer, kreativ konsulent og komponist, så den 71-årige filmmager er ikke pensionist endnu, selvom han sjældent sætter sig i instruktørstolen.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.