Top Secret!

Top Secret! er en krigsspionparodi fra 1984 skrevet og instrueret af Jim Abrahams og brødrene Jerry og David Zucker, også kendt som ZAZ. De er naturligvis trekløveret bag film som Højt at flyve og Høj pistolføring.

Val Kilmer debuterer som rockstjernen Nick Rivers, der rejser til Østtyskland for at optræde ved en kulturfestival. Da han hjælper den yndige Hillary Flammond ud af en knibe, bliver han indblandet i oprørsbevægelsens forsøg på at befri hendes far, en tilfangetagen videnskabsmand.

Det er komikertrioens første film efter Højt at flyve. De startede med idéen om at kombinere WWII-film med Elvis-lignende rock n’ roll-film. Der er masser af sange i filmen, og genren er 50’er- og 60’er-rock a la Elvis og Beach Boys. Covernumre med delvist nye tekster. Kilmer synger rent faktisk selv – og danser.

Hvis jeg har set nogen af de gamle Elvis-film, er det sket i et tidligere liv. Jeg kan højest mindes en scene eller to. Jeg ved ikke, om Top Secret! er en god parodi på disse.

Men det er en fin, lille spion- og krigsfilmsparodi. Der er masser af sjove scener i den vante ZAZ-stil. Nogle er uundgåeligt en anelse for meget, for skøre eller for platte. Men samlet set er det en hyggespreder. Ikke på niveau med Høj pistolføring og Højt at flyve. Men en fin, lille komedie.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.