Willow

Den onde dronning Bavmorda (Jean Marsh) indespærrer alle gravide kvinder for at finde et nyfødt pigebarn med et særligt modermærke og stoppe en profeti, der varsler hendes eget endeligt. Men det lykkes en jordemoder at flygte med barnet, og før hun bliver fanget af dronningens soldater, sender hun pigen ned af floden på en improviseret tømmerflåde af græs.

Willow Ufgood (Warwick Davis), en bonde i et lille dværgsamfund, finder barnet og får til opgave, at bringe hende sikkert tilbage til menneskene. Og resten er en eventyrlig fortælling, hvorfra jeg ikke vil afsløre mere af handlingen. Jo, én ting. Willow får god omend modvillig hjælp fra en opblæst, men tilpas kompetent fægtemester spillet af Val Kilmer.

Filmen er skrevet af George Lucas og instrueret af Ron Howard (Flammehav, Apollo 13). Den blev ikke det store biografhit, de håbede, og modtagelsen var blandet. Men jeg husker den som et herligt eventyr fra min barndom, og jeg morede mig bravt, da jeg så den igen.

Den er ikke på højde med eventyrfilm som Labyrinten og Den uendelige historie. De er bedre på alle niveauer, og Willow er en letbenet actionkomedie. Den er heller ikke ældet specielt godt. Effekterne ser forfærdelige ud i dag. Men der er god kemi og humor i det umage makkerskab mellem Warwick og Val, og der er masser af skøn nostalgi i filmen. Jeg har ikke set den for sidste gang.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.