Zootropolis

Zootropolis (Zootopia) er en 3D-animeret actionkomedie fra 2016 instrueret Byron Howard (Bolt) og Rich Moore (Vilde Rolf).

Handlingen er sat i en antropomorf storby, hvor dyr lever som mennesker. Judy Hopps er en ung, nyuddannet politikvinde og den første kanin i styrken. Efter en svær start lykkes det hende at få sin første sag, en forsvunden odder, og det viser sig at være en meget større sag end først antaget.

Det er en film, der på sin egen Disney-agtige måde handler om – og udfordrer – fordomme. Politikaninen kæmper imod fordomme, men hun har også sine egne fordomme om især ræve. Plottet handler desuden om et større komplot, der også udnytter fordomme.

Det lyder måske for nogen som en omgang politisk korrekt sødsuppe, men det er altså en familiefilm, og der har altid være en morale i den slags. Det er sådan set en klassiker, at man ikke skal skue hunden på hårene.

Handlingen er som et miks af Politiskolen og 48 timer med dyr. En antropomorf krimikomedie. Det hele er sikkert startet som en ordleg: Buddy Cop ~ Bunny Cop. Men de har fået en rigtig god film ud af den idé.

Den er sød, sjov og fuld af overraskelser. Der er nogle rigtigt skægge biroller, jeg ikke vil afsløre her. Plottet er en spændende thriller med et godt tvist, og Hopps og ræven Nick Wilde er et perfekt, umage makkerpar.

Du kan se den på Disney+

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.