1408

1408 er baseret på en novelle af Stephen King, og handler om forfatteren, Michael Enslin, der skriver bøger om hjemsøgte hoteller, kirkegårde og andre steder, hvor spøgelser har for vane, at gå igen. Han er dog ingen ekspert, paranormal forsker eller spøgelsesjæger for den sags skyld, men derimod en skeptiker, der først og fremmest skriver for at få mad på bordet. I virkeligheden er han på flugt fra sine egne indre dæmoner og en fortid, der spøger mere effektivt, end nogen af de steder, han hidtil har besøgt. Men en dag finder han et sted, et hotelværelse, der muligvis kunne være den ægte vare…

Jeg har ikke læst 1408, men jeg fornemmer, at denne filmatisering er en af de mere vellykkede fra Stephen King. Historien er mystisk og fascinerende, og selvom det ikke er muligt at læse tanker på film – en styrke, der altid vil være i en bog – så er den fortalt på en sådan måde, at man uden problemer kan følge og forstå Michael Enslin. Og det er vigtigt, for det er ofte den personlige udvikling og kampen med de indre dæmoner, der er den virkelige historie, når Stephen King fortæller.

Der findes to forskellige slutninger. Den første blev skrevet om efter negative reaktioner fra et testpublikum og findes kun på en Director’s Cut-udgivelse. Uden af afsløre nogen af dem her, vil jeg sige, at den ændrede (officielle) slutning fungerer bedst efter min ydmyge mening. Den alternative (originale) slutning efterlader en smule forvirring omkring et par detaljer og er derfor en anelse svagere.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *