6 Underground

6 Underground er en actionkomedie instrueret af Michael Bay til Netflix. Han er manden bag nogle af 90’ernes største actionbaskere, Bad Boys, Armageddon og The Rock, men han er også en af de mest udskældte instruktører, primært fordi mange 80’er-børn var skuffede over hans Transformers-film, og det, der er hans varemærke, store actionbrag, er på en eller anden måde blevet vendt imod ham.

Ryan Reynolds og 5 gæve gutter og guttinder er en seksmandshær, der opererer i undergrunden, fordi de alle er spøgelser. Ikke rigtige spøgelser, men officielt døde, og derfor er de så godt som usynlige. De skal ikke stå til ansvar for nogen. Der er ingen kommandovej og intet bureaukrati. De kan gøre, som de har lyst. Og de har lyst til at straffe dem, som ingen andre kan straffe.

Ryan er Deadpool, som du nok ved, og når han ikke er Deadpool, er han Deadpool uden kostume og superevner. Deadpools vigtigste våben kan han ikke slippe af med. Munden. Ryan har altid været en vittig type i alle sine roller, men nu føles det næsten som om, at han altid er Deadpool, og filmen er fuld af rappe og ofte platte replikker, der ville passe bedre i en Deadpool-film. Jeg kan godt lide actionkomediegenren, men det er vigtigt at finde en god balance.

Bay er kendt som manden med de 1000 eksplosioner, og jeg tror, at han en god portion selvironi, for filmen starter med en vanvittig biljagt, hvor bilerne eksploderer i så overdreven grad, at det næsten må være en insidejoke. Det håber jeg da. Men jeg vil alligevel give manden den ros, at han har styr på action. Der er masser af den, og den er fuld af flotte optagelser, vilde stunts og imponerende slow-motion-sekvenser. Det er en underholdende tjubangfilm efter velkendte, men også velfungerende opskrifter.

Humoren halter lidt pga. overdrevet og den tilbagevendende plathed. Men det største problem er handlingen, for den bruger meget lang tid på at forklare konceptet og præsentere holdet, og den anvender for mange flashbacks. Det er rodet og forstyrrende for handlingen i nutiden. Det går heldigvis over, men der er skaden allerede sket, og man sidder og grynter utilfreds.

Jeg kan godt li’ ideen, og der er masser af god action, og Ryan er fin i den type film og rolle, når han ikke overdriver, men roderiet i handlingen trækker ned.

Du kan se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *