A Quiet Place

A Quiet Place er en science fiction-gyser fra 2018 instrueret og co-skrevet af John Krasinski, der er bedre kendt som komiker og brød igennem i den amerikanske version af The Office, hvor han spillede kontorets ”Martin Freeman.” Men lige som Freeman er Krasinski en fyr med mange andre talenter, og A Quiet Place er rent ud sagt et mesterstykke.

Handlingen følger en lille familie, Lee og Evelyn Abbott samt deres to børn, Regan og Marcus, der kæmper en stilfærdig overlevelseskamp i en verden invaderet af rumvæsener, som reagerer på den mindste lyd. Så længe de er forsigtige og musestille, er der fred og ingen fare, men Evelyn er gravid og en dag, hvor hun er alene hjemme, går vandet før tid.

Det er meget usædvanligt at se en film, hvor der næsten ingen lyd er, for lyd spiller en kæmpestor rolle, både stemningsskabende musik, men også menneskelige reaktioner og naturligvis lyden af handling og action. Især i gyserfilm, hvor lyd er et af de mest anvendte virkemidler i værktøjskassen. Det er derfor også en spændende udfordring, og det lægger et stort pres på scenografien og skuespillernes evne til at vise deres følelser uden samtidig at kunne underbygge dem med ord.

Krasinski, der selv spiller hovedrollen som Lee Abott, og hans real-life hustru, smukke, vidunderlige og prisvindende Emily Blunt, samt børnene Millicent Simmonds og Noah Jupe, leverer alle en enestående præstation, og det samlede resultat er en imponerende vellykket, uhyggelig, nervepirrende og vanvittigt intens filmoplevelse, der fortjener en topkarakter, fordi den ikke alene er noget nær fejlfri, men også fordi idéen er helt unik, og det til fulde er lykkedes dem at eksekvere den.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *