Tau

Tau er en science fiction-thriller produceret til Netflix af blandt andre David S. Goyer, som først og fremmest er manuskriptforfatter (Dark City, Blade, Batman Begins), men han har ikke skrevet Tau – det har derimod Noga Landau, en ung fyr, hvis korte C.V. tæller TV-serien The Magicians og en TV-film med titlen The Haunted.

Federico D’Alessandros instruktørmeritter er også en meget kort liste, men han har dog mere end 10 års erfaring i branchen på forskellige grafiske områder, og han har blandt andet arbejdet på ni Marvel-film inkl. to Avengers-film og to Captain America-film.

Handlingen følger Julia, en ung pige, der lever et ensomt liv som natklubshustler og tømmer lommerne på alle, der vil snave med hende. Hun har ingen venner eller pårørende, der vil savne hende, og derfor bliver hun offer for en ondskabsfuld opfinder, der bortfører hende, for at bruge hende som menneskelig forsøgskanin.

Det er en film med en fascinerende idé og fortælling, og resultatet er en dramatisk og spændingsmættet thriller, som i store træk er velproduceret og velfortalt, men den halter alligevel – desværre – en anelse her og der, når man dykker ned i de tekniske detaljer og historiens indre logik. Det trækker en smule ned, men det var ikke nok til at spolere hele fornøjelsen, og jeg var stadig godt underholdt.

Du kan se filmen på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.