Antboy 2: Den Røde Furies hævn

Marcuz Jess Petersen som den ene af Terror Tvillingerne.

Antboy 2: Den Røde Furies hævn er en dansk superhelte- og ungdomsfilm fra 2014. Det er naturligvis efterfølgeren til Antboy fra året forinden, hvor 12-årige Pelle blev superhelt efter et bid fra en genmodificeret myre.

Den første er baseret på en børnebog af Kenneth Bøgh Andersen, men 2’eren er en original historie. Her forsøger Pelle at balancere sit dobbeltliv og holde styr på både venskaber og kærligheden.

Det er nemmere sagt end gjort, når man er en pligtopfyldende superhelt, og pludselig har han skabt sig selv en ny ærkefjende.

De danske filmmagere er fortsat kraftigt inspireret af deres amerikanske kolleger, og flere plottråde er mere eller mindre direkte nolet fra cowboylandets egne superheltefilm. Men samtidig er Pelle så lille og bedårende en superhelt, at man falder i alligevel.

Det bedste er, at de hele tiden holder superhelteløjerne på et niveau, som passer til børnenes alder – og publikums. Det kommer der mange sjove scener ud af. Det bevirker også, at filmen ikke bare ligner en kopi af de store værker i genren. Den er sin egen.

Den holder niveauet og bygger mere på. Jeg hyggede mig med Pelle og Co.

Du kan se den på TV2 Play.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.