Army of Darkness

Army of Darkness er en gyserkomedie fra 1992 instrueret af Sam Raimi. Det er den tredje og foreløbig sidste film i Evil Dead-trilogien, hvis man ikke medregner det bløde reboot i 2013.

I slutningen af Evil Dead II blev Ash suget ind i en mystisk tidsportal. Han havner i middelalderen, cirka år 1300, og her foregår Army of Darkness. Ash vil naturligvis gerne tilbage til sine egen tid, men først må han skaffe Necronomicon og hjælpe de lokale med at besejre en hær af døde.

Filmen er det episke fantasy-eventyr, Raimi-brødrene drømte om at lave allerede efter den første film. De fandt den helt rigtige producer i Dino De Laurentiis (Conan the Barbarian), men først måtte de bevise deres værd med Evil Dead II. Hvilket de gjorde til fulde.

Sværd & trolddom & deadites

Det er et stort kurs- og genreskifte, men det fungerer perfekt. Sværd & trolddom-genren er i forvejen fuld af hekse, dæmoner og andet ondsindet snask. Der er masser af plads til Sam Raimi og Bruce Campbells spøgefulde uhygge.

Ash er en type anti-helt, der stikker ud og vælter rundt som en hund i et spil kegler. Han er ikke helt uduelig, men han har sin helt egen facon. Om han skal stikke ud i en klassisk skovhytte-gyser eller et storslået riddertogt er så at sige ét fedt. Han kan det hele.

Humoren fortsætter i samme spor som 2’eren. Der er masser af fysisk komik, og Ash kæmper med sig selv i mere end én forstand. Man kan sige, at det er set før i en anden kulisse, men de har stadig været vældigt kreative. Det er god underholdning.

Effekterne og scenografien er fantastisk. Filmen har fået et kæmpe løft. Der er stadig grimme CGI-effekter, for det er ikke en Cameron eller Spielberg-film. Men så er der så meget andet, især i makeup-afdelingen.

Jeg elsker den, og jeg vil næsten sige, at det er trilogiens bedste – hvilket er en sjældenhed. Den er større, bedre og byder på noget nyt. Den holder stadig og er forrygende god.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.