Bronson

Charles “Charlie” Bronson, opkaldt efter skuespilleren Charles Bronson, er berømt og berygtet som Englands mest voldelige forbryder og har siddet i fængsel siden 1974 med undtagelse af to perioder på i alt 121 dage. I det meste af tiden har han ovenikøbet siddet i isolation, fordi han har overfaldet vagter og andre fanger igen og igen og igen. Alligevel har han fundet tid til også at skrive digte, udgive bøger og vinde priser for sin kunst.

Bronson er instrueret af Nicholas Winding Refn, men filmen er produceret i England og titelfiguren spilles af Tom Hardy, der blandt andet er kendt fra Black Hawk Down og TV-serien Band of Brothers. Filmen er brutal og har et kunstnerisk, nærmest absurd udtryk, der muligvis forsøger at afspejle det absurde element i historien om en mand, der tilsyneladende aldrig har haft andre ambitioner i livet end at slås – og endda er sluppet af sted med det i mere end 30 år uden at ende som en tandløs krøbling.

Det er en film om et menneske, man slet ikke kan forestille sig. Men han findes alligevel. Og han er både skræmmende og fascinerende. Filmen er usædvanlig og er blevet sammenlignet med kultfilmen Clockwork Orange. Og den er ikke dårlig. Den er anderledes.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *