Child’s Play

Den nye Chucky er gyselig – men ikke på den gode måde.

Blot to år efter den seneste film om Chucky, Cult of Chucky, som var kulminationen på et blødt reboot i den eksisterende kontinuitet, besluttede de at følge op med et hårdt reboot og remake af originalen fra 1988.

Denne gang er Chucky ikke en dukke med en simpel stemmeboks, som besættes af en seriemorder, men i stedet en avanceret, AI-styret robot, der opnår selvbevidsthed og udvikler morderiske tilbøjeligheder.

Det er ikke uinteressant, at de har opgraderet dukken og inkluderet ny, moderne teknologi i form af AI og digital kommunikation med hjemmets øvrige apparater. Det giver god mening, og der er mange nye muligheder.

Grim og ucharmerende

Men, øv, hvor er den grim og ucharmerende. Den originale dukke var nuttet og lignede et stykke rigtigt legetøj, børn ville elske. Kontrasten gjorde Chucky så meget mere uhyggelig. Her fejler den nye dukke.

Ikke fordi de har designet ham skummel som udgangspunkt. Det er bare de menneskelige ansigtstræk. Han er ikke nuttet og for lidt dukke-agtig. Han ligner mere en menneske-karakter i Toy Story-filmene.

Samtidig ryger der en hel masse på mytologi-kontoen, når Chucky ikke længere har en morderisk menneskesjæl. Dermed har han heller ingen forhistorie og motivation. Han er blot en nyligt fabrikeret dukke med en fejl i programmeringen.

God og underholdende i sin egen ret

Når alt det er sagt, opstår der naturligvis en ny historie i stedet. Den nye dukke får sin egen karakterudvikling, og gennem sine oplevelser finder den sin egen motivation. Hvis man lægger de andre film til side, er den ikke dum.

Der er drama og spænding og alvor. En smule galgenhumor her og der, men aldrig plat eller fjollet. Masser af blodsprøjtende mordscener. Plottet kan sagtens stå på egne ben, og den nye Chucky udvikler sig til at være lige så skræmmende som den gamle.

Jeg er ikke sikker på, han ville være lige så interessant i en hel filmserie. Måske er hans potentiale mindre begrænset i længden. Men dette er i hvert fald en god og underholdende gyser i sin egen ret.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.