Dumbo

Jeg har egentlig ikke haft den store interesse i Disneys live-action-genindspilninger, men jeg har alligevel kredset om Dumbo i noget tid. Dels fordi instruktøren er Tim Burton, og ham har jeg altid holdt af. Men også fordi rollelisten er fuld af gamle venner.

Det er en nyfortolkning af den gamle film. Den følger plottet i grove træk i begyndelsen, og flere scener er genkendelige. Men Dumbo og de andre dyr taler ikke. I stedet følger handlingen menneskene i cirkusset, især den nyudnævnte elefantpasser og hans to børn.

Ikke mindst af den grund, men også fordi plottet er udvidet væsentligt og fører til en helt anden finale og slutning, er det mere som at se en ny, original film end en genindspilning. Det er naturligvis et plus, og det gør formentlig Dumbo til en af de bedre Disney-remakes.

I visse tilfælde har de også været ekstraordinært kreative for at overføre tegnefilmens ikoniske scener til et live-action-lærred. Et af disse eksempler er de lyserøde elefanter. Jeg vil ikke afsløre præcis hvordan, men det er flot og kreativt og vækker minder om originalen.

Sød, men forudsigelig familiefilm

Det er en sød familiefilm, og Dumbo er en nuttet, lille elefant. Den nye fortælling fungerer ganske fint, selvom den betræder velkendte stier her og der og bliver en anelse forudsigelig. Man må dog sige, at originalen træffer mere modige valg og faktisk på mange måder er mindre børnevenlig. Mere dyster.

Samtidig, når nu handlingen følger menneskene, kunne man godt savne nogle flere scener med karakterudvikling. Vi får nok til at kende karaktererne, men ikke nok til at føle dem for alvor. Der mangler noget.

Den er underholdende og vil utvivlsomt give en hyggelig aften med hele familien. Især de små vil nok være godt tilfreds. Men jo mere jeg tænker over den, jo mere savner jeg ved den.

Du kan se den på Disney Plus.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.