Coming 2 America

Eddie Murphy er tilbage i rollen som prins Akeem fra Zamunda. Det er 30 år siden, han tog til Amerika og fandt sin brud, og han er stadig lykkeligt gift og far til tre døtre. Men alt er ikke fryd og gammen. Nabolandet truer med krig, den gamle konge er døden nær, og Akeem erfarer, at han har en uægte søn.

Det er en efternøler, og den slags kan gå begge veje. Eddie er ikke længere den gode, gamle Eddie, der sprudlede i 80’erne. Til gengæld er rollen som Akeem heller ikke båret af hans velkendte flabethed.

En ukendt søn er en gammel opskrift. Den er genbrugt i mange andre film, bl.a. Indiana Jones og krystalkraniets kongerige, Dum og dummere 2 og den seneste Shaft-film. Men der foregår meget mere end det, og i virkeligheden handler filmen lige som 1’eren om at gøre op med forældede traditioner.

Måske kan du gætte hvilke. Lad os bare sige, at filmen er påvirket af et aktuelt tema. Men det føles ikke forceret. 1’eren gjorde det samme. 2’eren samler tråden op. Desuden fortæller den gennem handling, ikke enetaler. Ingen prædikener. Den håndterer det fint.

Hyggeligt gensyn

Mange af de gamle jokes fra 1’eren genbruges med et moderne spin. Nogle fungerer bedre end andre. Der er også gensyn med det meste af rollelisten fra 1’eren inkl. de mange roller, Eddie og Arsenio spiller.

Filmen foregår hovedsageligt i Zamunda, og det er et plus. Der er mere nyt at se, flere overraskelser, og der er flere danse- og musiknumre for dem, der er til den slags. Wesley Snipes er også god og sjov som general Izzi.

1’eren er naturligvis bedst. Men 2’eren er et hyggeligt gensyn med de gamle roller og kendte ansigter. Den er tilpas sjov, den bruger ideen om en uægte søn bedre end mange andre film, og den har et fint budskab, som den formår at levere uden, at det bliver skingert.

Du kan se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.