Cyborg 2

Cyborg 2, også kendt som Glass Shadow, er en actionthriller fra 1993. Det er en efterfølger til Cyborg fra 1989 med Jean-Claude Van Damme. Denne gang er det dog 17-årige Angelina Jolie, som spiller filmens cyborg.

Handlingen er sat i år 2074, flere årtier efter forgængeren. Casella Reese (Jolie) er det nyeste våben i kampen mellem Pinwheel Robotics og Kobayashi Electronics, to konkurrerende cyborg-producenter.

Hun er bygget af Pinwheel, og de har forvandlet hende til en omvandrende bombe for at udrydde konkurrenten én gang for alle. Men hun flygter med hjælp fra en mystisk hacker og sin kickboxing-instruktør.

Plottet adskiller sig væsentligt fra forgængeren, hvor Van Damme var ude efter hævn. Han var ikke en cyborg, men han mødte en cyborg-kvinde, som han hjalp. Jeg husker ikke detaljerne, for det var et subplot.

Kød, død og romantik

Jolie er hovedpersonen, og der er mere kød på plottet. Handlingen er ganske vist en relativt simpel menneskejagt, men der er flere aktører med egne motiver. Desværre er eksekveringen en lemfældig omgang sjuskearbejde.

Det hjælper heller ikke, at den skræver over flere genrer og mikser blodige dødskampe med poetisk eksistentialisme og Highlander-agtig romantik. Den har ikke niveauet til at imødekomme de ambitioner.

Men der er gensyn med gamle venner som Billy Drago, Jack Palance og Sven-Ole Thorsen. Jolie er lidt for ung til rollen, men er man allerede fan, er det ikke uinteressant at se hendes første forsøg i actiongenren.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.