De utrolige 2

De utrolige 2 (Incredibles 2) er den længe ventede efterfølger til Pixars superhelteeventyr fra 2004, og man kan undre sig over den lange ventetid, for Pixar smeder normalt mens jernet er varmt og var væsentligt hurtigere på aftrækkeren med efterfølgere til hhv. Toy Story og Biler, og De utrolige var faktisk en større biografsucces end dem begge.

Men opgaven blev liggende på instruktøren og manuskriptforfatteren – og manden bag en anden tegnefilmsklassiker; Drengen og Jern-kæmpen (The Iron Giant) – Brad Birds bord, og selvom han havde masser af idéer allerede dengang og har brugt mange af dem i den nye film, har han haft travlt med andre projekter. Umiddelbart efter De utrolige lavede han Ratatouille for Pixar, og derefter kastede han sig over sin første ikke-animerede film, Mission: Impossible – Ghost Protocol. Det gik så godt, at Disney hyrede ham til deres store ikke-animerede satsning, Tomorrowland, men den floppede, og så vendte han endelig tilbage til De utrolige 2.

Hjemmegående husfar – konen redder verden

Selvom der er gået 14 år, har Bird valgt at samle handlingen op umiddelbart efter den sidste film. Superhelte er stadig ulovlige, og familien trodser stadig forbuddet, hvis de kan slippe afsted med det. Violet og Dash er stadig børn, og familiens yngste medlem, Jack-Jack, er stadig baby. Men tilværelsen som illegale superhelte er ikke nem, og da Bob og Helen, hr. Utrolig og Elastipigen, bliver kontaktet af en stenrig velgører, som ønsker at bekæmpe forbuddet og gøre superhelte populære og lovlige igen, slår de til. Der er bare den lille krølle, at de statistiske analyser peger på Elastipigen som den bedste kandidat til at forbedre superheltes omdømme, og derfor må hr. Utrolig acceptere at overtage rollen som hjemmegående husfar, mens konen tager ud og redder verden.

Brad Bird har et kort, men imponerende CV, for hvis man ignorerer Tomorrowland, har han leveret anmelderroste biografhits på stribe, og så har han til min overraskelse også co-skrevet en af min barndoms yndlingsfilm, Miraklet på 8. gade (*batteries not included). Han mestrer familiefilm og tegnefilm, og han har leveret endnu et hit med De utrolige 2.

Pixar skuffer aldrig

Filmen er alt det, man forventer af en Pixar-film. En flot, underholdende, velskrevet og velproduceret tegnefilm, hvor intet er overladt til tilfældighederne, og alle har ramt deres bedste niveau. Jeg har ikke set alle Pixar-film, men jeg har set en del, og jeg har endnu ikke set en dårlig Pixar-film.

De utrolige er en af mine Pixar-favoritter, ikke mindst fordi jeg også elsker superhelte, og jeg har glædet mig til toeren i flere år. Og hvis jeg nogensinde frygtede, at jeg kunne blive skuffet, blev enhver tvivl fejet af bordet, da jeg så Disneys Juleshow juleaftensdag, hvor årets overraskelse var et klip fra De utrolige 2. Et herligt, opfindsomt klip, hvor Jack-Jack kæmper med en vaskebjørn og nogle af hans mange superkræfter manifesterer sig.

Bird har fanget og genskabt stemningen, familiedynamikken og humoren, og selvom superheltegenren er eksploderet siden den første film, formår denne utrolige familie stadig at bidrage med noget nyt og anderledes, og de mange actionscener er fulde af kreative, opfindsomme og skæve idéer og bud på, hvordan en superhelt også kan løse problemerne.

De utrolige 2 er kort og godt en supergod tegnefilm, familiefilm og superheltefilm.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *