Event Horizon

Event Horizon er en rumgyser fra 1997 instrueret af Paul W.S. Anderson, der også er manden bag flere af Resident Evil-filmene samt Mortal Kombat, Soldier med Kurt Russel og Alien vs. Predator. Han er i øvrigt gift med Milla Jovovich, og hun venter deres tredje barn sammen.

Sam Neill er dr. Weir, opfinderen af banebrydende rumfartsteknologi, der gør det muligt at bøje tid og rum og tilbagelægge enorme distancer på et splitsekund. Men rumskibet Event Horizon forsvandt sporløst på dets jomfrurejse, og da det pludselig dukker op igen efter 7 år, tager dr. Weir og et redningsmandskab ledet af kaptajn Miller (Laurence Fishburne) afsted for at undersøge, hvad der skete.

Handlingen blander science fiction og klassisk uhygge, og det er næppe en tilfældighed, at nogle af kulisserne ombord på Event Horizon har et næsten gotisk udseende, der minder mere om en victoriansk gravhvælving end et moderne rumskib. Lige som Star Wars er en western i rummet, er Event Horizon en gammeldags gyser i rummet, og det er en spændende blanding af genrer og stilarter.

Det er også en film med masser af gode gys, blodige dødsscener og relativt flotte effekter, lige bortset fra en næsten Michael Bay-agtig forkærlighed for billige eksplosioner, og det eneste, der trækker ned, er det tynde manuskript og det dårlige skuespil. Men jeg var godt underholdt og vil smide den i kassen med gode B-film.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *