Everly

Salma Hayek ser rødt!

Salma Hayek er i store problemer som titelfiguren i Everly, hvor hun er sexslave hos den japanske mafia og i hemmelighed har samarbejdet med politiet for at fælde sine slaveejere. Uheldigvis opdager de hendes dobbeltspil, så de forsøger at myrde hende, og da det ikke lykkes, forsøger de igen – og igen – og igen – og igen – og igen …

Der er ikke så mange dikkedarer og sniksnak. Filmen foregår i en penthouse-lejlighed, hvor Hayek er forskanset og med held, viljestyrke og masser af våben nedkæmper det ene efter det andet angreb. Det er væg-til-væg action i bogstavelig forstand.

Den har ikke fået flotte anmeldelser. Der er for lidt kød på Joe Lynch og Yale Hannons historie, er den generelle holdning. Og brugerne på Rotten Tomatoes er tilsyneladende enige, hvor deres Audience Score (28%) for en sjælden gangs skyld er lavere end det kritikerbestemte Tomatometer (30%).

Men jeg er snoskhamrende ligeglad. Det er en flot og velproduceret film med masser af veludførte og ekstremt brutale actionscener. Og selvom der ikke sker meget andet i den 92 minutter lange film, er der rigeligt variation i de mange actiongodbidder.

Hayek er ikke en hyppig gæst i actiongenren, men hun gør et forrygende job og giver John Wick kamp til stregen. Den 48-årige mexicanske skønhed er en smuk kvinde i topform, og jeg vil tro, at vi er mange, der elskede hende i Desperado og har ventet med længsel på et comeback.

Hvis dette var en exploitation-film fra 70’erne eller 80’erne, så ville den sandsynligvis være en kultfilm i dag. Jeg synes bestemt, at den fortjener mere ros og anerkendelse, end den fik.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *