Fist of Legend

Fist of Legend er et kinesisk actiondrama fra 1994 produceret af Jet Li, der også spiller hovedrollen. Det er et remake af Fist of Fury fra 1972 med Bruce Lee i hovedrollen.

Handlingen er sat i 1937 i Shanghai, som dengang blev kontrolleret af briterne, mens den japanske hærs tilstedeværelse voksede støt. De tog kontrollen i 1941, men det er en anden historie.

Baggrundskulissen er den ulmende konflikt mellem japanere og kinesere. Li spiller Chen Zhen, en kinesisk kampsportsmester, der har studeret i Kyoto og forelsket sig i en japansk pige. Da hans læremester falder i kamp, rejser han hjem for at ære ham. Det viser sig dog, at der er kung fu-ugler i mosen.

Kung fu, kung fu og mere kung fu

Det er en flot, velproduceret storfilm og et historisk drama, der giver et fint, lille indblik i de to nationers kulturer, både forskelle og ligheder. Men det er også en thriller med et magtspil og komplot, der skal afdækkes. Endelig er der lidt romantik. Men den gaber ikke over mere end den kan sluge.

Det bedste er dog de mange, lange kampscener med imponerende koreografi og veludførte stunts. Selvom det er kung fu, kung fu og mere kung fu, er der aldrig et kedeligt øjeblik. Hver kamp udvikler sig som et stykke musik eller en dans. Der er stor variation og kreativitet i hvert eneste angreb og forsvar.

Min gode filmven, Ruben, insisterer på, at man ikke kender østens filmmagere, før man har set dem på hjemmebane. Efter aftenens udsøgte fornøjelse må jeg give ham ret.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.