Galaxy Quest

Galaxy Quest er en meta-parodi på Star Trek fra 1999. Tim Allen, Sigourney Weaver og Alan Rickman mfl. er en flok afdankede skuespillere, hvis karriere toppede i en populær science fiction-serie. Nu optræder de modvilligt på messer og lignende.

TV-mandskabets kaptajn Taggart (Allen) accepterer at hjælpe en gruppe rumvæsener fra stjernetågen Klatu i deres kamp mod en grusom, folkemorderisk fjende. Han formoder, at det er et show. Men de er rigtige rumvæsener og tror, at den gamle TV-serie er en historisk dokumentar med ægte helte, der kan redde dem.

Det er en forviklingskomedie af galaktiske proportioner, hvis størrelse alene overgås af Sigourneys imponerende kavalergang. Mere tør jeg ikke sige om den, for hun er allerede godt gal i skralden over, at ingen taler om andet.

Filmen er fuld af den slags dybe stød til genren og underholdningsindustrien generelt, men der er også kærlige drillerier og en hyldest til Star Trek. Det er en genial komedie med masser af hjerte bag de mange sjove og grove løjer.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.