Hands of Steel

Hands of Steel (også kaldet Vendetta dal futuro og Atomic Cyborg) er en italiensk science fiction-actionfilm fra 1986. Den hjernevaskede cyborg-lejesoldat Paco Queruak er på mission for at dræbe miljøguruen Arthur Mosely, men han fejler og må flygte både fra ordensmagten og sine lyssky arbejdsgivere, der ikke vil risikere at efterlade løse ender. Da hans bil bryder sammen, ender han på et motel i Arizona, hvor han møder en yndig bestyrerske spillet af svenske Janet Ågren, der bl.a. var Brigitte Nielsens søster i Red Sonja.

Filmen er en kuriøs blanding af Terminator, Over the Top og Universal Soldier. Muskelmanden Daniel Greene, hvis filmografi tæller alt lige fra TV-serier i 80’erne og 90’erne til komedier i det nye årtusinde, går rundt og ligner en discountudgave af Arnold Schwarzenegger – dog med lækkert hår og nogle ret kluntede kampsportsmanøvrer – og især én bestemt scene er nærmest tyvstjålet fra James Camerons film. Over the Top og Universal Soldier er begge film, der kom senere, men den første er den eneste anden film, hvor jeg har set truckere, der lægger arm, og den sidste handler også om en hjernevasket supersoldat, der bryder ud af sin programmering og finder kærligheden, så jeg kom til at tænke på dem begge, og det er pudsigt at se alle de elementer i én og samme film.

Miljøtemaet et klassisk eksempel på, at B-film har det med at gabe over emner, de slet ikke evner at behandle ordentligt. Jeg ved ikke om de forsøger at kompensere for den manglende kvalitet ved at inkludere et vigtigt emne, som under bedre omstændigheder kunne give historien en smule dybde og tyngde, for jeg er stødt på lignende tendenser i film som Freejack og Cherry 2000, men det har den modsatte effekt, når niveauet er så lavt.

Som du kan høre, er det en B-film. Den er uoriginal, og håndværket er elendigt. Men den er ikke kedelig, og hvis du elsker B-film, vil du med al sandsynlighed være godt underholdt. Den er ufrivilligt morsom og dårlig på den gode måde.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *