Aprilsnar

Aprilsnar (April Fool’s Day) er en ungdomsgyserkomedie fra 1986, der følger en venneflok i college-alderen, som tager ud på en ø for at holde ferie i et stort palæ, der tilhører en af vennernes kusines forældre. Og som det ofte går, når festglade unge forsøger at more sig i isolerede omgivelser, begynder nogen at myrde dem en efter en.

Opskriften er velkendt og handlingen er klichefyldt, men den er underholdende og overraskende god. Den satser ikke stort på blodige splattereffekter, men holder sig i stedet til god gammeldags spænding, og det fungerer rigtigt godt. Det er som nævnt også en ungdomskomedie, men der er mere gys end humor, og balancen er god. Der er også en overraskende slutning, som jeg naturligvis ikke vil afsløre. Måske kan du gætte den, men jeg gjorde i hvert fald ikke, da jeg så den første gang som teenager for mere end 20 år siden.

Sidst, men ikke mindst, er der også masser af 80’er-nostalgi i gensynet med velkendte ansigter fra årtiets film og TV-serier, ikke mindst Marty McFlys ærkefjende i Tilbage til fremtiden, Biff Tannen. Det hører alt sammen med til oplevelsen, synes jeg.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *