Hollywood Vice Squad

Hollywood Vice Squad er en actionkomedie fra 1986 med Carrie Fisher som betjent i politiets afdeling for sædelighedsforbrydelser, og Robin Wright som en ung pige med stjernedrømme, der er havnet i kløerne på en nådesløs sexslavehandler.

Filmen åbner med en advarsel. En kort introduktionstekst hævder, at politiets sædelighedsafdeling i Hollywood er en af landets mest usædvanlige enheder, og at filmens historier er baseret på rigtige politisager. Så er tonen slået an. Eller er den?

Det står hurtigt klart, at selvom filmens tema i sagens natur er gravalvorligt, og handlingen er placeret på et syndigt og gudsforladt kødmarked, hvor grådighed og seksuel slavehandel går hånd i hånd, er resultatet en fjollet affære, der har mere til fælles med Politiskolen end Dirty Harry.

Og lad dig endelig ikke snyde af titlen eller temaet. Der er faktisk mere nøgenhed i Politiskolen.

Man følger flere sideløbende politisager, og det er muligt, at de er inspireret af virkeligheden. Det er alt sammen set før, og den slags foregår hele tiden. Men det er usandsynligt, at de ikke har digtet og overdrevet, for virkelighedens betjente opfører sig sjældent som en blanding af A-Team og Riggs & Murtaugh fra Dødbringende våben.

Den er instrueret af Penelope Spheeris, hvis største filmsucces er Wayne’s World med Mike Myers og Dana Carvey. Hun har også instrueret komedier med Chris Farley, David Spade, Jim Varney, Lily Tomlin og Dolly Parton i 90’erne, og så har hun instrueret en række dokumentarer om punk og heavy metal.

Men det er ikke et blåstempel, for Hollywood Vice Squad veksler mellem det udramatiske og det usjove. Dialogen er tør og kedelig, når der ikke sker noget, og actionen er overdrevet fjollet og useriøs, når der endelig sker noget. Det er pest eller kolera.

Jeg overdriver nok en lille smule, for den får ikke en bundkarakter. Jeg har set værre. Det er bare en flad filmoplevelse. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at Carrie og Robin redder den, men der er alt for få scener med dem.

Hvis du alligevel er nysgerrig, ligger den i skrivende stund på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *