Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (Harry Potter and the Chamber of Secrets) er den anden film i Harry Potter-serien baseret på J. K. Rowlings populære bøger. Lige som den første er den instrueret af Chris Columbus.

Harry er tilbage, og alt er ændret. Næsten. Han må stadig døje med sin modbydelige plejefamilie, men han ser frem til endnu et skoleår på Hogwarts sammen med sine nye venner og voksne, der behandler ham ordentligt og omsorgsfuldt.

Før han når så langt, får han dog besøg af husalfen Dobby, der advarer ham om, at han er i stor fare, hvis han tager tilbage til Hogwarts. Men bare rolig. Filmen ender ikke der, for Harry vil hellere se døden i øjnene (igen) end at blive hos sin forfærdelige familie.

Nye, magiske løjer

Det er en eventyrfilm på samme høje niveau, og der er masser af nye, magiske løjer, bl.a. en flyvende Ford Anglia. Men der er også gensyn med alt det, der virkede i første omgang.

Rivaliseringen mellem Harry og Malfoy fortsætter, denne gang også på Quidditch-banen – eller snarere i luftrummet derover. Samtidig er de mørke kræfter atter på spil, og du kan nok gætte, hvem der må bekæmpe dem. De skal bare lige regne den ud.

Det er en familiefilm, men den er ikke for de allermindste. Selvom den er fuld af sjove væsener og karakterer, og der er masser af humor, er der også drama og uhygge og ondskab.

Skumle, ækle væsener

Det er ikke gys, men det er eventyrlige fortællinger, hvor en lykkelig slutning kræver mere end et kys eller en fod, der passer en glassko. Harry og de andre må kæmpe med livet som indsats mod skumle, ækle væsener i mørke skove, kældre og kamre.

Den døjer (naturligvis) – lige som mange andre film fra samme tid – med forældet CGI. Men det opvejes af den gode fortælling og alt andet, jeg har nævnt.

Jeg vil dog sige, at selvom det er en rigtig god efterfølger, var den første en anelse bedre. Kombinationen af introduktionen til dette nye, fantastiske univers, og Harry som den forældreløse, uelskede Askepot-dreng, der får sit liv vendt på hovedet, får venner, redder dagen og på en måde “genforenes” med sine forældre, gik rent hjem hos mig.

I skrivende stund kan du se den på HBO.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.