Hideaway

Hideaway er en thriller fra 1995 baseret på en roman af Dean R. Koontz. På dansk er den udgivet som Dødens museum. Manuskriptet er skrevet af Andrew Kevin Walker, der også har skrevet Se7en. Begge film har et seriemordertema, men ellers er de vidt forskellige. Koontz er krimi- og horrorforfatter, og lige som kollegaen Stephen King kan han lide at lege med det overnaturlige også.

Jeff Goldblum er Hatch Harrison, en helt almindelig familiefar med en kærlig hustru (Christine Lahti) og en smårebelsk teenagedatter (Alicia Silverstone). På vej hjem fra ferie kører den lille familie galt, og det går værst ud over Hatch, der er klinisk død i to timer. Men lægerne er i stand til at genoplive ham, fordi han blev fundet i stærkt nedkølet tilstand, og han er tilsyneladende sluppet uden mén. Med mindre hallucinationer om brutale mord tæller som mén?

Jeg har læst Koontz’ bog for mange år siden, og jeg kan huske, at filmen undervældede mig dengang, men jeg kan ikke huske hvorfor. Så den er væsentligt bedre end jeg husker.

Der er masser af god spænding og mystik, men det er ikke den type historie, hvor du skal regne ud, hvad der foregår. Det mystiske fænomen er set før i genren. Spørgsmålet er snarere, hvor det vil tage handlingen og de involverede personer hen. Og selvom jeg allerede kendte historien, blev jeg revet med.

Den lider lidt af den syge, der ofte rammer filmatiseringer af Koontz og for den sags skyld også King. Produktionsniveauet er middelgodt, og nu og da føles det som en TV-film. Men historien holder den godt i gang, og Jeff er altid et gensyn værd.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.