Hvem springer kineserne for?

Hvem springer kineserne for? (Big Trouble in Little China) er en fantasy-actionkomedie fra 1986 instrueret af John Carpenter (Flugtaktion New York, Halloween).

Kurt Russell er Jack Burton, en helt almindelig lastbilchauffør med hurtige reflekser. Han og vennen Wang Chi tager til lufthavnen for at hente Miao Yin, Wangs forlovede, men hun bliver bortført af en kinesisk bande midt i lufthavnen. Jack og Wang jagter dem tilbage til Chinatown, hvor de havner i en bandekrig og møder David Lo Pan (James Hong), en mystisk, udødelig troldmand.

Det er en god, gammeldags 80’er-godtepose med action, humor, kung fu, magi og lidt romantik, såmænd. Et moderne pulp fiction-eventyr og en vidunderlig virkelighedsflugt ned i en kinesisk underverden fuld af farlige fælder og mystiske monstre.

Jack er en moderne western-helt. Som en anden John Wayne ankommer han i sin tonstunge benzin-diligence, “The Pork Chop Express”. Han er en arketypisk heltetype, men han er også en figur med humor og selvironi. Russell mestrer kombinationen.

Effekterne er overraskende gode. Det er naturligvis en gammel film, men det er også en storfilm. Desuden er det første gang, jeg ser den på BluRay, og det overrasker mig hver gang, hvor flotte min barndoms film fantastisk kan være, når formatet et i orden.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.