Iron Man

Iron Man er ikke så kendt herhjemme. Han har aldrig haft sin egen tegneserie her, men han har ofte gæsteoptrådt i andre udgivelser, og han har i mange år været en del af heltegruppen Avengers (også engang kaldet Alliancen på dansk). Men i sit hjemland er han en af de mest populære Marvel-helte efter Spider-Man og X-Men. Han blev skabt i 1963 og har blandt andet haft sin egen animerede TV-serie. Han (det vil sige hans alias Tony Stark) er desuden listet på Forbes’ liste over de mest velhavende fiktive figurer. En liste, der også tæller Joakim von And og Bruce Wayne.

Tony Stark er en genial opfinder, en rigmandssøn og en playboy. Han har arvet sit forretningsimperium fra sin far, og hans evner har gjort ham til verdens førende våbenfabrikant. Uheldigvis er den store succes steget ham til hovedet, og han bruger hellere sin tid på at feste og forføre smukke kvinder. Men hans status gør ham til et mål for terrorister, og en traumatisk oplevelse vender op og ned på hans tilværelse.

Iron Man er en fantastisk film. Historien er velskrevet og effekterne fås ikke bedre. Figuren er blevet effektivt opdateret, og Robert Downey Jr. er perfekt som Tony Stark. De tekniske detaljer er et kapitel for sig, og det er fedt, at der er lagt så mange kræfter i at få Iron Mans rustning til at fremstå som et stykke troværdigt isenkram. Filmen har simpelthen det hele. Action, humor og naturligvis en lille romance. Det er en ny superhelteklassiker. Jeg er gennemblæst i alle ender. Eksplosive nørdgasmer!

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *