Jennifer 8

Jennifer 8 er en thriller fra 1992 skrevet og instrueret af en fyr ved navn Bruce Robinson. Den floppede i biograferne, og anmelderne var nådesløse. På Rotten Tomatoes har den blot fået 37% positive anmeldelser. Derfor svor hr. Robinson, at han aldrig ville instruere igen, og han holdt det løfte i næsten to årtier, før han instruerede The Rum Diary i 2011.

Andy Garcia er politimanden John Berlin, som efter en hård skilsmisse og alkoholproblemer genforenes med sin gamle partner, Frederick Ross (Lance Henriksen), i lillebyen Eureka. På allerførste arbejdsdag finder de en afhugget hånd, og John kaster sig ihærdigt over sagen, da han opdager, at der kan være tale om en seriemorder.

Uma Thurman er Helena Robertson, en blind cellist, der bor og studerer på et blindeinstitut. Hun er den sidste, der “så” en forsvunden pige, et muligt offer i Johns sag. Men John har svært ved at overbevise andre om sine mavefornemmelser, og det hjælper ikke just, at han samtidig falder for den unge Helena.

Roger Ebert er en af de anmeldere, der sablede den ned. Kompliceret, gimmick-fyldt og fuld af dumme fejl er nogle af hans kritikpunkter. Han købte heller ikke romancen mellem Andy og Uma. Han kaldte hende endda en zombie.

Visse vasse

Uha, siger jeg. Efterfulgt af et højlydt visse vasse. Jeg hyggede mig faktisk, og den var bedre end, jeg huskede den fra sidste gensyn. Kun få dumheder generede mig en smule, og jeg afskrev dem som menneskelige fejl og mangler. Blandingen af spænding og romantik fungerede fint. Den mindede mig om bl.a. I seng med fjenden med Julia Roberts fra samme årti.

Uma er sød og kikset. Jeg købte romancen. Måske er han den første spændende mand, hun møder, og måske tænder hun beskytter-genet i ham – og minder ham om ekskonen tilmed, hvilket hans opmærksomme søster bemærker – men sådan opstår den slags jo også i virkeligheden. What can you do?

Lance er bare god som altid, og John Malkovich, der dog ankommer sent til festen, er forrygende. Jeg vil ikke afsløre som hvem eller hvad.

Alt i alt en fin thriller med god spænding og godt drama. Skøn 90’er-nostalgisk stemning.

I skrivende stund kan du se den på Viaplay.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.