Junglebøffen

Junglebøffen (Shame of the Jungle) er en fransk-belgisk tegnefilm for voksne fra 1975 (engelsk version fra 1979) med prominente navne som Bill Murray og John Belushi i mindre roller samt Johnny Weissmuller Jr. – søn af den 5-dobbelte OL-guldmedaljevindende svømmer, Johnny Weissmuller, der senere blev kendt og elsket som Tarzan i hele 12 film fra 1932 til 1948.

Den unge Johnny spiller titelfiguren Shame, en Tarzan-parodi, der ikke har meget andet til fælles med Edgar Rice Burroughs’ liansvingende junglekonge end underbukserne lavet af skindet fra en truet dyreart. Men trods sin store uduelighed er Shame den eneste, der kan redde June, da hun bliver kidnappet af den onde dronning Bazonga, som er skaldet og vil skalpere June og lave en hårtransplantation, så hun kan se godt ud, når hun skal ud og erobre verdensherredømmet.

Jeg vil ikke afsløre alle de mange, mange andre skøre, platte, lumre/perverse, politisk ukorrekte og WTF-absurde detaljer, som filmen er fuld af – uden tvivl udtænkt i en ordentlig koger eller et heftigt syretrip – for det er alle de overraskelser, der gør den underholdende og seværdig, selvom den oftere er mere bizar end sjov.

Jeg har svært ved at betegne den som en god film, men jeg må alligevel sige, at det var en anderledes og sælsomt fascinerende filmoplevelse, og dem skal der også være plads til.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.