Death Race 2000

David Carradine som racerkøreren Frankenstein i et monster af en bil!

Death Race 2000 er en fremtidsfilm fra 1975 produceret af Roger Corman (Not of This Earth). Historien er baseret på en novelle af den dansk-amerikanske forfatter Ib Melchior, der også har skrevet manuskriptet til den danske kultfilm Reptilicus, som er Danmarks første og eneste monsterfilm. Handlingen i Death Race 2000 foregår i en dystopisk fremtid, hvor det amerikanske samfund er kollapset og genopbygget under et totalitært styre. For at holde befolkningen i ro, har regeringen organiseret et dødsræs på tværs af USA, hvor løbets kørere scorer point, når de mejer uskyldige borgere ned.

Det er mange, mange år siden, at jeg så den sidst, og jeg huskede kun, at de drøner rundt og kører folk ned. Men der er faktisk en samfundskritisk baggrundshistorie, og selvom de politiske undertoner overdøves af brølende motorer, er det altid godt med lidt ekstra substans. Det er muligvis også en af grundene til, at filmen har fået et ganske imponerende eftermæle. I 1995 udkom en efterfølger i tegneserieform under titlen Death Race 2020 skrevet af Pat Mills, der er manden bag tegneserien 2000 AD, hvor Judge Dredd er dommer, jury og bøddel. I 2008 lavede Paul W. S. Anderson et remake med Jason Statham, der ganske vist er bedre produceret, men slet ikke har den charme og humor, som kendetegner originalen. Og endelig producerede Roger Corman selv en toer til originalen med titlen Death Race 2050, som jeg naturligvis skal se lige pludselig.

Det er en B-film, som Corman laver dem. Fjollet, men fantastisk underholdende. Der er god humor i de farverige figurer og deres Hot Wheels-lignende racerbiler. Handlingen er absurd, men aldrig kedelig. Tempoet er højt, og der er masser af god, gammeldags action. Carradine og Stallone er herlige. De leverer ikke deres karrieres bedste præstationer, men det sjovt at se dem på slap line i denne kategori. Det er en billig popcornfilm, men den skuffer ikke.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *