Not of This Earth

Not of This Earth er en science fiction-gyser fra 1988 produceret af kultfilmlegenden Roger Corman. Den er baseret på en originalversion fra 1957, som Corman selv instruerede. Historien lyder, at instruktøren Jim Wynorski væddede med Corman om, at han kunne lave den lige så hurtigt og billigt som originalen.

Som sagt, så gjort – og de skød den på bare 12 dage.

Det er Traci Lords’ første almindelige spillefilm. Hvis du aldrig har hørt om hende, kan jeg fortælle, at hun havde en kort men berygtet karriere i pornobranchen, da hun endnu ikke var fyldt 18 år. Det blev opdaget kort efter hendes 18 års fødselsdag, og det blev en større skandale. Hun forlod branchen og valgte i stedet at studere skuespil.

Hun lavede en del B-film i begyndelsen og havde mindre roller i TV-serier som Vore værste år, MacGyver og Melrose Place. I Francis Ford Coppolas kultserie First Wave fik hun en fast rolle. Hun er stadig aktiv og har senest medvirket i TV-serien Swedish Dicks (“dicks” som i “private dicks” = amerikansk slang for privatdetektiver).

I Not of This Earth spiller hun en sygeplejerske, der bliver hyret af en mystisk mand, som har brug for daglige blodtransfusioner. Hans helbredstilstand er helt usædvanlig, hans opførsel er meget mistænkelig og der foregår sære ting i hans hjem, så hun begynder at undersøge tingene nærmere …

Et studie i dårlig smag

Det er en B-film, men det er også Roger Cormans varemærke. Hans film er ikke velproducerede, i hvert fald ikke i ordets klassiske forstand, men de er ofte ualmindeligt underholdende.

Traci og hendes medspillere kæmper med et manuskript, der lige så godt kunne have været fra en af hendes tidligere film – det er også lige før, at hun smider tøjet lige så ofte – og ingen af dem har et skuespiltalent, der løfter materialet til uventede højder.

Hver replik og handling er et studie i dårlig smag. Men, men, men … det er meningen, det skal være dårligt. Det er en billig popcornsfilm, som de altid har lavet dem. Det er underholdning på andre parametre. Det er en dårlig film, men på den gode måde.

Jeg skal nævne én lille detalje for at imødegå eventuelle skuffelser. Filmens titelsekvens er en montage med klip fra andre film. Man skal ikke forvente at se alle de scener i filmen.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.