Klovn the Final

Klovn the Final er den tredje og foreløbig sidste film med Frank og Casper som Frank og Casper. Som du formentlig ved spiller de karikerede versioner af sig selv, og det har de gjort siden TV-seriens begyndelse for 15 år og syv sæsoner siden.

Konceptet er inspireret af især Curb Your Enthusiasm, hvor Larry David, bedst kendt som forfatter og producer på Seinfeld, spiller en tilsvarende karikeret version af sig selv. Lige som Frank roder han sig ud i masser af uheldige situationer pga. mangelfulde sociale færdigheder og andre særheder.

Herretur til Island

I den tredje film fejrer Frank 50 års fødselsdag, og Casper giver ham en herretur til Island. Imens er Mia kørt træt i deres ægteskab, og Frank erfarer, at hun overvejer skilsmisse. Casper foreslår, at han lægger hende på is, mens de tager til Island.

Jeg vil ikke afsløre mere. I vanlig stil går intet som planlagt, og jeg vil nødigt spolere de gode og bedste overraskelser.

Den er faktisk skidesjov, hvis altså man er til de to herrers ofte lumre og lavpandede humor. Der er masser af nye, morsomme forviklinger, og Frank er en større klovn end nogensinde. Dumhed efter dumhed, og lige når man tror, han ikke kan blive dummere, overgår han sig selv.

Man kan sagtens sige, at det bare er mere af det samme, for det er jo en del af morskaberne, at de to er uforbederlige. Men historien er ny, og jeg morede mig.

Halvgamle, patetiske mænd

På en måde er det dog alligevel en mere moden version af Klovn. Humoren er ganske vist den samme, der er masser af platte og møgbeskidte morsomheder, og Casper er som altid ude på rov. Der er også jokes om sex. Men historien trækker dem i højere grad uden om de allerbilligste point. Du får hverken pik eller patter denne gang. Ikke fordi den holder sig i skindet. Den sparker døren ind på andre områder. Den griber fat om nosserne på de to halvgamle mænd og udstiller dem som patetiske. Det fungerer.

Måske skal jeg tilføje, at jeg ikke har set de seneste sæsoner og kun fik set serien nu og da i sin tid. Og de to forrige film har jeg set én gang hver. Så dette er blot min tredje portion Klovn i ti år. Jeg har ikke nået et naturligt mætningspunkt.

Det er en knaldgod finale, og måske endda den bedste af de tre film. I hvert fald bedre end toeren, som jeg husker som lidt tung og mindre sjov end den første. Denne gang er de i topform, og pinlighederne går hånd i hånd med latterkramperne.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.