Lady Terminator

Penthouse-modellen Barbara Anne Constable i sin første og eneste filmrolle.

Lady Terminator (Pembalasan Ratu Pantai Selatan ~ Revenge of the South Sea Queen) er en indonesisk fantasy-thriller fra 1988 løst baseret på legenden om dronningen af det sydlige Javahav samt James Camerons Terminator.

Handlingen begynder for 100 år siden. Dronningen af det fornævnte havområde er en mægtig sexgudinde, der myrder sine elskere. De blodige detaljer vil jeg ikke spolere. Men en mand besejrer hende, og hun sværger at vende tilbage og hævne sig på hans sidste efterkommer.

I nutiden møder vi Tania, en ung antropolog, der studerer legenden og tager på skattejagt for at finde dronningens hvilested. Desværre finder hun ikke de jordiske rester, men gudindens onde ånd og bliver besat. Herefter indleder hun sit hævntogt.

She’ll be back!

Det er en kuriøs, uskøn blanding af de to inspirationskilder. Legenden og fantasy-elementet er en undskyldning for at komme videre til en heftig menneskejagt. Af samme grund er der intet om fremtiden, og titelfiguren er ikke en cyborg. Plottet knytter sig til legenden.

Men handlingen under selve jagten er tyvstjålet fra Terminator. Scene efter scene er et tydeligt plagiat. Lighederne er umulige at overse. Der er sågar stjålne replikker.

Niveauet er skrækkeligt lavt. Især skuespillet og skriveriet. Men den er vildt underholdende. Latterfremkaldende. Det er så dårligt, at det er skidesjovt. Der er masser af action, og Penthouse-modellen Barbara Anne Constable i sin første og eneste filmrolle er næsten okay, da hun forvandles til hævnerdæmon og ikke siger et ord, men bare ser barsk ud.

Bedømmelsen er under middel pga. det lave niveau i produktionen. Men lad dig ikke narre af det. Den er et must for fans af B-film.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.