Morderen vil ikke forstyrres

Morderen vil ikke forstyrres (Buddy Buddy) er en komedie fra 1981 instrueret af Billy Wilder. Han er manden bag klassikere som Den søde kløe og Some Like It Hot. Den er et remake af den fransk-italienske L’emmerdeur.

Filmen genforener Jack Lemmon og Walter Matthau for fjerde gang ud af i alt 10. De to er kendt som et klassisk umage par, ikke mindst pga. The Odd Couple fra 1968, hvor de spiller et par nyskilte mænd, som flytter sammen.

I aftenens film er Matthau lejemorder. Han hyres til at myrde en række vidner i en retssag mod mafiaen. Han mangler kun ét vidne, men så havner han på et hotel med Lemmon som nabo. Herefter går alting galt.

Det er en fin, lille komedie, jeg husker fra min barndom. Der er falden-på-halen-komik og fjollede situationer, men også spænding og overraskelser. Lemmon og Matthau er et forrygende makkerpar.

Som nogle andre komedier af ældre dato er den nu og da en smule langsom, og der er længere i mellem grinene. Dette oplever man ind i mellem i de ældre film. Der var ikke det samme behov for, at hver eneste scene skulle ende i latter.

Men historien er god, og de to komikere leverer varen. Det var et hyggeligt gensyn.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.