The Howling

The Howling, også kendt på dansk som Varulve, er en gyser fra 1981 instrueret af Joe Dante. Han er manden bag bl.a. Piranha og Gremlins. Den er løst baseret på en roman af Gary Bradner fra 1977.

Den blev en stor succes, og der er lavet hele syv efterfølgere, den seneste i 2011. Forfatteren selv skrev to efterfølgere, men filmene er ikke baseret på dem. Sjovt nok er den fjerde film i serien tættere på den første bog, end denne første film.

Handlingen følger en nyhedsvært, som er traumatiseret efter et møde med en seriemorder. Hun tager imod et tilbud om et ophold i et kollektiv langt fra alting, hvor hun kan koble ud og stresse ned. Men sådan går det ikke i en gyserfilm.

Imponerende effekter

Filmen udkom samme år som En amerikansk varulv i London, og begge film er kendt for imponerende forvandlingsscener. Det er praktiske effekter, naturligvis. Nogle er stadig flotte. Andre er forældede. De er under alle omstændigheder en visuel oplevelse.

De to varulvefilm ligner ikke hinanden i øvrigt. Dantes film er mere alvorlig og dyster. Plottet byder på mere mystik omkring, hvad der foregår, og hvem der går bag. Du kan måske gætte svaret, men måske ikke hele svaret.

Det er en velproduceret og underholdende film. Der er et højt bundniveau. Den anden er stadig min yndlingsvarulvefilm, men The Howling fortjener varme anbefalinger.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.