Gremlins

Gremlins er en Steven Spielberg-produceret julegyserkomedie instrueret af Joe Dante. Måske lyder navnet ikke bekendt, men han har begået flere fantastiske film i gyser-, fantasy- og science fiction-genrerne: Rædsler i dybet, The Howling, Min mikromakker og Nabokrigen.

Zach Galligan er en ung, hjemmeboende bankekspedient, og hans far er en omrejsende opfinder, der vender hjem fra Chinatown med en højst usædvanlig julegave, en såkaldt mogwai. Et lille, lysfølsomt pelsdyr, der ikke kan tåle vand og ikke må fodres efter midnat. Uheldigvis bliver reglerne brudt, og så har vi balladen.

Phoebe Cates er den smukke, unge pige, Zach har kær, og Judge Reinhold er en irriterende, smart-i-en-fart-type og Zachs overordnede i banken. Han har også et godt øje til Phoebe, men den går ikke. Sidst og mindst er en ung Corey Feldman også på rollelisten.

Det er en vidunderligt underholdende, morsom og hjertevarm julekomedie. Den er mere sjov end uhyggelig, selvom min mor afbrød den, da jeg så den første gang som barn. Hun syntes, den blev lidt for drabelig. Måske lidt? Nu er den bare sjov. Lidt blodig. Men mest sjov.

Den holder stadig, og den er flot og vellavet. De animerede dukker er perfekte, og de er anvendt så snedigt, at den kommer rundt om alt det, de ikke kunne lave. I dag ville de bare bruge CGI, men dengang måtte de være lidt mere kreative, og det fungerer rigtigt godt.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.