Nattens dæmoner

Nattens dæmoner (The Conjuring) er en gyser fra 2013 baseret på beretninger fra virkelige personer. Jeg tøver med at kalde dem virkelige hændelser, da vi taler om begivenheder, som involverer dæmoner, besættelse og eksorcisme.

Handlingen følger Ed og Lorraine Warren, ægtefolk og paranormale efterforskningspartnere, der kontaktes af Roger og Carolyn Perron, som for nylig er flyttet ind i en ældre landejendom, hvor de har oplevet flere mystiske ting, og de frygter at huset er hjemsøgt. Uheldigvis kan Ed og Lorraine hurtigt bekræfte, at huset er fuld af onde ånder, og Perron-familien er i stor fare.

En sand beretning

Warren-parret og Perron-familien er virkelige personer, og deres historie er efter sigende en sand beretning – i hvert fald ifølge dem selv. Lorraine Warren, som stadig lever i skrivende stund, 91 år gammel, talte ofte med manuskriptforfatterne, mødtes med Patrick Wilson og Vera Farmiga, der spiller Ed og Lorraine filmen, og besøgte sættet under optagelserne.

Advarsel! Spoilere i dette afsnit! Andrea Perron, den ældste af de fem Perron-børn, kaldte filmen en smuk gobelin med mange sandheder og enkelte fiktive øjeblikke. Hun bekræfter, at hendes mor blev kortvarigt besat under en seance. Hun talte et fremmed sprog med en fremmed stemme, hendes stol løftede sig fra gulvet, og hun blev kastet gennem værelset.

Ed og Lorraine Warren var allerede berømte paranormale efterforskere, og deres arbejde har også tidligere inspireret film, hvoraf den mest kendte er The Amityville Horror. Nattens dæmoner-serien tæller foreløbig to film, men den tredje er på vej, og franchisen har samtidig udviklet sig til et filmunivers, der inkluderer en spin-off-serie baseret på Annabelle-dukken, som også stammer fra en af Warren-parrets sager, og foreløbig én enkelt anden film, The Nun.

Ikke ét kedeligt sekund

Alle filmens elementer er set i andre film, og det ville være nemt at kalde den en Poltergeist eller Eksorcisten wannabee. Men den er både god og underholdende alligevel. Der er ikke ét kedeligt sekund, og når man laver genrefilm med velkendte elementer, handler det ikke om, at man har set de elementer før, men om den historie, hvori de anvendes.

Nattens dæmoner har en medrivende historie med velskrevne og velspillede figurer hele vejen rundt. Hændelsen og Perron-familien er naturligvis i centrum i denne film, men Warren-parret er filmens “Mulder og Scully,” og deres nye sager er grundlaget for 2’eren og den kommende 3’er. Det er en spændende vinkel på denne gyserniche, og jeg glæder mig til at se resten af filmene i serien.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *