Hansel & Gretel: Witch Hunters

De danske distributører har ikke valgt at oversætte Hansel & Gretel: Witch Hunters til Hans & Grete: Heksejægere. Måske syntes de, at det ville lyde som en børnefilm, og det er det bestemt ikke. Det er tværtimod en R-rated actiongyser med et par voksne udgaver af børnene fra det gamle eventyr, og for at rydde den sidste tvivl af vejen, har de castet en særdeles fuldvoksen, ja, decideret storbarmet kvinde som Grete – nemlig Gemma Arterton – og iklædt hende stramt, sort læder.

Hendes bror, Hans, er Marvels egen Hawkeye (Jeremy Renner), og sammen er de en hårdtslående og hekseslagtende actionduo, der arbejder på bestilling i et dystert middelalderunivers, hvor hekse og trolde er både ægte og sultne efter tykke, saftige børn. Så der er brug for Hans og Grete, da deres oplevelser som børn, hvor de besejrede heksen i honningkagehuset, har gjort dem immune overfor heksekunster og forvandlet dem til perfekte heksejægere.

Anmelderne hadede den, men det er heller ikke en film for anmeldere. Publikum tog den til sig, og den har siden opnået kultstatus. I modsætning til lignende actiongyserfortolkninger af litterære værker eller historiske figurer som for eksempel Pride and Prejudice and Zombies og Abraham Lincoln: Vampire Hunter er Hansel & Gretel: Witch Hunters en velproduceret actiongodbid, der rammer rigtigt på de vigtigste parametre indenfor genren: tempoet er højt, der er masser af fed action, og de to hovedpersoner er seje actionhelte.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.