Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies er en gyserkomedie fra 2016 baseret på forfatteren Seth Grahame-Smiths parodi på Jane Austens klassiske roman Pride and Prejudice – på dansk Stolthed og fordom. Den er et litterært mash-up dvs. en blanding af en klassisk fortælling eller historiske figurer og gysergenrens grufulde monstre. Andre eksempler i genren er Sense and Sensibility and Sea Monsters og Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Handlingen foregår i England i det 19. århundrede og lægger sig tæt op af originalen med den store undtagelse, at landet er plaget af zombier og Hr. Bennet har sørget for, at hans fem døtre er trænet i østens kampteknikker, så de kan forsvare sig selv. Fru Bennet derimod tænker kun på at gifte dem bort til velhavende mænd, men vores hovedperson, Elizabeth Bennet, er ikke interesseret i at opgive sin selvstændighed og lade sig binde til en tilfældig mand. Og da slet ikke den ubehøvlede Hr. Darcy.

Det er en sjov idé på papiret, men filmen er ikke en vellykket komedie. Dialogen er som taget ud af Jane Austens bog, og i munden på filmens skuespillere er det en tør og kedelig forestilling. En flok garvede komikere havde uden tvivl gjort det bedre, men det havde også hjulpet, hvis historien og replikkerne i sig selv var sjovere. Måske troede de, at gimmicken ville være nok i sig selv, for i en stor del af filmen føles det som om, at du bare sidder og ser Stolthed og fordom med et b-hold af skuespillere. Det giver et ujævnt tempo, og selvom der er god action og flotte effekter, når zombierne angriber, er det et problem, når en komedie ikke er sjov.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *