Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children er en fantasy-film instrueret af Tim Burton og baseret på en roman af forfatteren Ransom Riggs.

Teenagedrengen Jake mister sin farfar under mystiske omstændigheder og rejser til øen Cairnholm i Wales for at finde frøken Peregrines hjem for sælsomme børn, hvor farfaren voksede op. Jake håber, at børnehjemmets piberygende forstanderinde har de svar, han søger.

Opskriften er velkendt. Hovedpersonen er et barn, der føler sig overset og misforstået, måske endda udstødt, men så opdager han, at han i virkeligheden er noget ganske særligt og har en betydningsfuld rolle i vigtige begivenheder, hvor liv og død, måske endda verdensfreden, balancen mellem gode og onde kræfter, universets skæbne og lignende står på spil.

Eskapisme for børn

Du er uden tvivl stødt på opskriften i Harry Potter-bøgerne og -filmene, men du finder den også i for eksempel Den uendelige historie eller Heksen, løven og garderobeskabet. Den er en klassiker i moderne eventyr. Eskapisme for børn.

Romanen er første bind i en populær bogserie, der foreløbig tæller 3 bind. Den er anmelderrost og har været nummer 1 på New York Times’ bestseller-liste. Selvom opskriften er velkendt, er der også masser af originale idéer og figurer, og hvis jeg havde været barn i dag, er jeg ikke i tvivl om, at jeg ville have elsket at læse dem.

Forelsket i Eva Green

Jeg elsker Tim Burton. Jeg er vild med hans sorte humor og dystre billedsprog, og jeg får altid en oplevelse ud af hans film, fordi de altid skiller sig ud. På papiret er han og frøken Peregrine det perfekte match. Og Eva Green, som jeg for længst har forelsket mig i, er skabt til rollen.

Men jeg er desværre en anelse skuffet denne gang. Det er de små detaljer her og der, der trækker ned. Nogle af figurerne er enten fejlcastet eller underudviklede – eller begge dele – og handlingen er ikke helt så velskrevet, som man kunne ønske sig. Men det er stadig en visuel oplevelse også, og her er Tim Burton i sit es.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *