No Time to Die

Léa Seydoux og Daniel Craig som dr. Madeleine Swann og James Bond.

No Time to Die er en actionthriller fra 2021. Det er den 25. officielle Bond-film samt den 5. og sidste omgang med Daniel Craig som den verdensberømte, britiske agent.

I modsætning til flertallet af Bond-film er den ikke baseret på en af Ian Flemmings romaner. Lige som de andre film med Craig står den heller ikke alene. De gamle Bond-film kan ses uafhængigt af hinanden. Craigs film er rigtige efterfølgere. Historien fortsætter.

Denne gang er han pensioneret og rejst væk sammen med Madeleine Swann. Han forsøger at lægge låg på fortiden og vænne sig til ikke at være på vagt hele tiden. Men fortiden er ikke færdig med ham.

Bond er Bond

På et tidspunkt var der masser af rygter om, at Bond ville blive erstattet af en sort kvinde. Formentlig spredt af trolls eller anti-woke-folket. I virkeligheden er filmens sorte kvinde en birollefigur. En ny agent 007, jovist. Men ikke Bond.

Bond er hovedpersonen. Det er hans film. Det er hans fortælling. Hans mission. Hans verden at redde. Hvis du frygtede andet, kan du sove roligt i nat. Bond er Bond.

Craigs film har været en forrygende nyfortolkning af karakteren siden den første film i 2006, Casino Royale, og især de seneste er blevet bedre og bedre. Klassiske og moderne på samme tid.

Jeg har nydt dem, og aftenens film er ingen undtagelse. De slutter af med manér.

Formidabel enmandshær

Du får action og spænding på højeste niveau. Ikke gammeldags Bond-isk over-the-top-action. Snarere Jason Bourne-action. Storslået, men også autentisk. Til en vis grad i hvert fald. Begge helte er stadig formidable enmandshære.

Historien rummer mere end de klassiske Bond-film. Craigs Bond er mere end blot en mystisk, kvindebedårende superagent. Han har en personlig fortælling. Der er noget på spil for ham selv. Det klæder karakteren.

Det er en fremragende spion- og actionthriller, en af Craigs bedste, måske den bedste, og en god afslutning på hans Bond-æra.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.