P.I.S. – Politiets indsatsstyrke

P.I.S. – Politiets indsatsstyrke er en dokumentar-parodi, en såkaldt “mockumentary,” om en fiktiv specialenhed i det Københavnske politikorps. Enheden består af tre betjente, John, Sebastian og NC (Niels-Christian) samt politichefen Bjarne. Seerne følger deres arbejde på missioner med – efter danske forhold – overraskende mange skuddrab.

John (Jonas Schmidt) lever og ånder for jobbet som betjent, og han tager rollen som indsatsleder voldsomt seriøst. Han er en morsom blanding af Tackleberry i Politiskolen og virkelighedens B.S. Christiansen. Intens, dedikeret, men ikke helt så fantastisk, som han selv tror. Nej, jeg disser ikke B.S. Jeg beskriver bare John.

NC (Lars Yde Holgaard) er enhedens nye mand. Han kommer fra frømandskorpset, og han udfordrer og overgår hurtigt John. Stjæler hans torden, så at sige. Men han er også en smart-i-en-fart-type, der hele tiden søger nye udfordringer og nyder den berømmelse, dokumentaren giver ham.

Sebastian (Rasmus Bjerg) er en ret enkel figur. Han er enhedens snigskytte, og han spiser hele tiden. En tyk, glad dreng. Det skal dog siges, at jeg aldrig har set Rasmus tyndere.

Mockumentaren er et lille stykke dansk TV-historie, der nyder velfortjent kultstatus. Det er i sig selv et godt produkt, der anvender og udnytter konceptet på bedste vis. Men det er også skidesjov satire med masser af morsomme situationer og eksempler på uortodokse politimetoder. Det er samtidig – ad omveje – en god parodi på hele genren, der sender små stikpiller til andre reality-programmer. Det eneste minus er, at der er alt for få afsnit.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.