Poltergeist III

Nancy Allen og Tom Skerrit.

Poltergeist III er en gyser fra 1988 skrevet og instrueret af Gary Sherman, hvis beskedne filmografi bl.a. tæller Wanted Dead or Alive med Rutger Hauer samt 20 afsnit af TV-serien Poltergeist: The Legacy.

Handlingen er flyttet til en skyskraber, hvor Carol Anne er på ophold hos sin moster og hendes mand. Her vender de onde ånder desværre tilbage, og den tårnhøje legeplads er guf for de plagsomme poltergeister.

Det er meste af rollelisten er skiftet ud. Kun Heather O’Rourke (Carol Anne) og Zelda Rubinstein (Tangina) hænger på endnu. Det tvinger Sherman til at begrunde fraværet og pigens ophold hos de nye karakterer. Desværre er han en sølle forfatter med ringe sans for kontinuitet og karakterudvikling.

I det mindste har han fået én god idé. Med inspiration fra Alice i Eventyrland-fortsættelsen Bag spejlet anvender han spejle og refleksioner til at skabe nogle ret effektive (og effektfulde) gys. Som alternativ til en seriemorder, der lurer i skyggerne, ser vi de onde ånder på spil i spejlenes parallelunivers.

Det er en bedre gyser på papiret. Der er potentiale i de bedste idéer. Effekterne er rigtigt gode, og Carol Annes fortsatte fortælling er ikke helt håbløs. Men der er for meget sjuskearbejde i skriveriet og instruktionen. Selv Tom Skerrit og Nancy Allen glimrer kun i få momenter her og der.

I skrivende stund kan du se den på Prime Video.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.