Shutter Island

Shutter Island er navnet på en lille isoleret ø, der huser et fængsel for kriminelt sindssyge. Da en af de indsatte forsvinder sporløst, ankommer U.S. Marshall Edward Daniels (Leonardi DiCaprio) til øen for at efterforske sagen. Men der er noget, der ikke stemmer.

Filmen er en psykologisk, Hitchcock-agtig thriller instrueret af Martin Scorsese og baseret på en bog af Dennis Lehane, der også har skrevet Mystic River. Den er inspireret af kultfilmen Invasion of the Body Snatchers fra 1956, og handlingen følger en mand, der bliver mere og mere desperat, da han opdager, at han er fanget i en situation, hvor han ikke kan slippe væk og ikke kan stole på nogen. Den er en spændende, uforudsigelig, medrivende og velskrevet thriller, der overrasker positivt på alle måder.

Den er faktisk filmen, der fik mig til at skifte mening om Leonardo. I mange år opfattede jeg ham bare som den splejsede, drengede konfirmand i film som Titanic og Romeo & Julie, men han leverer en mandfolkeindsats i Shutter Island.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *