The Book of Eli

The Book of Eli foregår i en post-apokalyptisk fremtid i USA. Denzel Washington er en moderne version af den klassiske, ensomme revolvermand i denne Mad Max-lignende western. Han er på en hellig mission, for han bærer på en bog, der er blevet meget, meget sjælden efter en altødelæggende krig. Og han render ind i en mand, der vil gøre alt for at få fingre i hans bog.

Kort sagt er filmen en kamp om en bog. Skarpe hoveder vil have gættet hvilken bog. Men det er ikke så kedeligt, som det umiddelbart lyder, for den foregår i en verden fuld af lovløse kannibaler og andre skumle typer, og Denzel spiller ikke en fyr, der vender om, hvis nogen står i vejen. Tværtimod.

Den er spændende og uforudsigelig. Denzel er altid god, selvom det skal siges, at rollen som en tavs revolvermand ikke for alvor udfordrer ham. Gary Oldman er en ondskabsfuld satan. Og Mila Kunis er stadig Jackie fra Dengang i 70’erne. Men hun er til at leve med. Det er en god film, men slutningen halter. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg vil sige, at der var en scene, hvor jeg troede, at den ville slutte. Og så fortsatte den. Og desværre begyndte den at skære efterspillet ud i bølgepap. Det havde den ikke behøvet, og den ødelagde chancen for at slutte med en fantastisk udgangsreplik. Efter min mening.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *