Sherlock Holmes

Den berømte detektiv, Sherlock Holmes, og hans trofaste makker, dr. Watson, fanger den okkulte seriemorder, Lord Blackwood, på fersk gerning under udførelsen af et rituelt mord på en ung kvinde. Han hævder at besidde overnaturlige kræfter og advarer Holmes om, at flere vil dø. Han bliver hængt og erklæret død af dr. Watson, men et par dage senere rejser han sig fra sin grav.

Et kort referat kan lyde som en hvilken som helst historie om Sherlock Holmes, som du kender ham fra tidligere film og TV-serier, men denne her er instrueret af Guy Ritchie, manden bag bl.a. Rub, stub & to rygende geværer. Holmes er genial og excentrisk som altid, men han er også en hårdkogt selvtægtsmand, der ikke stikker af fra en nævekamp. På mange måder en helt ny figur, der står i skarp kontrast til den Sherlock Holmes, vi kender.

Det interessante er dog, at Sherlock Holmes i de oprindelige bøger beskrives som en mester i boksning og kampsport. Et excentrisk og forfængeligt rodehoved, der tager stoffer og udfører eksperimenter på sig selv. Han er en kompliceret figur, der vipper mellem gal og genial. Og mens tidligere film og TV-serier fremstiller ham som den intellektuelle og koldt beregnende gentleman, har Guy Ritchie kastet sig over hans skyggesider og skabt en “ny” Sherlock Holmes, der alligevel er tættere på bøgerne end, man kunne tro.

Robert Downey Jr. er perfekt som Holmes i denne reinkarnation. Jude Law er en lige så god dr. Watson, og sammen er de et umage, men charmerende makkerpar. Historien er spændende, og selvom der er masser af action, er der også et godt gammeldags mysterium, der skal opklares. Guy Ritchie har tilsat en god portion sort humor, og det færdige resultat vil muligvis skræmme fans af den “gamle” Sherlock Holmes langt væk, men jeg er solgt.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.