The Church

The Church (La chiesa) er en italiensk gyser fra 1989 produceret og co-skrevet af Dario Argento. Den er løst baseret på M.R. James’ novelle, The Treasure of Abbot Thomas, og handler om en bibliotekar, der arbejder i en gotisk katedral med en mørk og dyster – og overnaturlig – hemmelighed.

Dario og medforfatteren Franco Ferrini skrev filmen som det 3. og sidste kapital i den populære Dèmoni-serie, men instruktøren Michele Saovi, mangeårig lærling hos Argento, insisterede på at lade filmen stå på egne ben, og han ændrede manuskriptet, så der ikke længere var nogen referencer eller anden forbindelse til de andre film i serien.

Alligevel er den også blevet udgivet som Dèmoni 3, og den er officielt en del af Dèmoni-serien – i modsætning til Umberto Lenzis Black Demons fra 1991, som også – senere – er blevet udgivet som Dèmoni 3, men ikke en del af Dèmoni-serien.

Forvirret? Velkommen til en verden af skruppelløse distributører.

Asia Argento, Darios dengang 13-årige datter, der siden har skabt sig en karriere som skuespiller og haft hovedroller i bl.a. Vin Diesels xXx (2002) og George A. Romeros Land of the Dead (2005), har en mindre rolle som kordegnens datter.

Elendigt manuskript

Det er ikke en god film, og desværre er den kun sporadisk underholdende. Skuespillerne er elendige, og det inkluderer Tomas Arana, som ellers har medvirket i mange fremragende film siden. Det er lige før, at 13-årige Asia, filmens yngste og mindst erfarne skuespiller, leverer den bedste præstation. En væsentlig årsag er naturligvis et lige så elendigt manuskript. Dialogen er tør og kedelig, og handlingen er uden logik, hvilket ikke bare kan bortforklares med mystik og onde kræfter.

Der er naturligvis masser af praktiske effekter, og det er her de har investeret al deres kreativitet. Det er godt gammeldags håndværk, som mange filmfans elsker, og det er ganske underholdende at se på, men det er ikke nok, synes jeg.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *