The Lost Boys

The Lost Boys er en gyserkomedie fra 1987 instrueret af Joel Schumacher. Titlen og dele af handlingen er løst inspireret af de glemte drenge i eventyret om Peter Pan.

Sam (Corey Haim) og storebroderen Michael flytter sammen med deres mor til en lille by ved stranden i Californien. Her møder Michael en smuk kvinde, men først må han udfordre de lokale rødder. Imens opdager Sam, at noget er ravruskende galt i den lille by.

Det er en vampyrfilm og en ungdomsfilm med et spændende, nyt perspektiv. Vampyrer er ofte gamle grever, forførende naboer og lignende. Denne gang er de klassens slemme drenge. Ikke på Twilight-måden. Disse fyre er rigtige skolebøller a la Henry Bowers (IT).

De unge vampyrjægere

Den er produceret af Richard Donner, og den oprindelige idé var Goonies med vampyrer, før Schumacher trådte til og gav den lidt mere kant. Den har dog bevaret en god portion Goonies-vibes, der passer godt til Peter Pan-vinklen og de unge vampyrjægere ledet af de to Corey’er, Haim og Feldman.

Rollelisten var relativt ukendt dengang bortset fra Oscar-vinderen Dianne Wiest, der spiller moderen. I dag er de fleste gamle kendinge. Især Kiefer Sutherland skiller sig ud. Han er en frygtindgydende vampyr. Men de er alle med til at løfte filmen.

Der er masser af skøn 80’er-nostalgi, praktiske effekter, et fedt soundtrack og en frisk, ny vampyr-vinkel. Handlingen er enkel, men medrivende. En perfekt cocktail med action, humor og gys.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.