The Martian

The Martian er et science fiction-drama instrueret af Ridley Scott, en prisvindende instruktør, hvis mangeårige håndværk tæller klassikere som Alien, Blade Runner og Gladiator. Et hurtigt kig på IMDb afslører, at han tog en overraskende pause fra science fiction i 30 år, mens James Cameron, David Fincher og Jean-Pierre Jeunet overtog Alien-filmene. Men i 2012 vendte han tilbage til genren med Prometheus, og et par år senere kastede han sig over The Martian.

Matt Damon er astronauten Mark Watney, hvis speciale er botanik. På en mission på Mars, mister han kontakten til sine kolleger under en voldsom storm, og de forlader planeten i den tro, at han er død. Men det er han ikke, og selvom det ligner en umulig opgave, er han fast besluttet på at vende hjem igen, når den næste planlagte mission ankommer. Han skal bare lige regne ud, hvordan han overlever fire år på en gold planet.

Filmen har intet til fælles med Alien og Blade Runner, selvom alle tre er science fiction. The Martian er et autentisk drama og kan bedre beskrives som en blanding mellem Apollo 13 og Castaway. Der er mange ligheder med begge film; den ensomme overlevelseskamp i Castaway, og den opfindsomt improviserede redningsaktion i Apollo 13. De tre film deler også en fortælleform, der først og fremmest er drevet af mennesker og følelser, sejre og nederlag, drama, humor og spænding på et meget jordnært, bevægende og livsbekræftende niveau. Det er kort og godt en velproduceret, velfortalt, vidunderlig film.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *