The Orville

The Orville er en TV-serie skabt af Seth McFarlane, der også er manden bag bl.a. Family Guy og American Dad! I 2012 skrev og instruerede han Ted, hvori han også lagde stemme til Mark Whalbergs halvlumre tordenbamseven, og i A Million Ways to Die in the West sprang han ud af lydboksen og ind i sin første live-action hovedrolle som fårehyrden Albert.

TV-serien er en parodi på Star Trek, og Seth er kaptajn Ed Mercer, der har kommandoen på USS Orville. Den lægger sig meget, meget tæt op ad inspirationskilden, og jeg er stødt på dem, der mener, at den er mere Star Trek-agtig end den nye Star Trek-serie på Netflix.

Det er ikke helt forkert. For det første er det jo en parodi, og derfor er der masser af ligheder. Men den holder sig også til den klassiske “mission of the week”-opskrift, og den kaster kaptajn Mercer og hans mandskab ud på eventyr, der omfatter opdagelse, diplomati og opklaring af videnskabelige mysterier. Præcis lige som de gode, gamle Star Trek-serier.

Det lyder måske uoriginalt, men sådan er parodier jo, og morskaben ligger i detaljerne. En god parodi forstår at udstille og teknisk set latterliggøre de indbyggede regler og elementer, der kendetegner originalen og eventuelt genren, men det skal gøres med en vis portion kærlighed og respekt, og der skal stadig være noget nyt også, og parodien skal kunne stå på egne ben som en komedie, der kan nydes, selvom man ikke kender originalen.

The Orville løser opgaven med bravour. Den er fuld af originale missioner, situationer og figurer, og den forfalder aldrig til bare at kopiere noget fra Star Trek, men hvis du kender de gamle TV-serier godt, kan du ofte se, hvor inspirationen kommer fra, og hvilke elementer, der har fået en tur i maskineriet.

Humoren fungerer godt, og der er masser af gyldne og kun få akavede øjeblikke. Figurerne er velskrevne, skønne og morsomme på hver deres måde. Der er også en god balance mellem det morsomme og det mere dramatiske, og selvom det er en parodi og komedieserie med Seth McFarlane i førersædet, fornemmer man også, at han gerne vil udvide sit repertoire. Det er ganske enkelt en vellykket og underholdende TV-serie på alle niveauer.

Du kan i skrivende stund se første sæson på Viaplay.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *